Wie is Willem Roeffel

Willem Roeffel (1953) is fotograaf en sinds een paar jaar woonachtig  in Drachten.

Als autodidact heeft hij zich verscheidene fotostijlen eigen gemaakt. Met tussenpozen fotografeert hij al zijn hele leven. 

Het begon op zijn tiende met een Kodak instant camera.  De opvolger was een Canon A-1 en een Metz CT-45. Deze combinatie en het zelf ontwikkelen en afdrukken van zwartwit foto's gaf veel voldoening en inzicht. De aanschaf van een Minolta dimage 7 betekende  het einde van het analoge tijdperk. 

Met de huidige Nikon Z 6II worden nu bijna alle foto's genomen. Een Nikon Coolpix AV130 wordt gebruikt als het zware materiaal thuis blijft.

Voor product fotografie beschikt hij over een professionele opnametafel.

Het afdrukken van foto's tot en met A2 formaat doet hij zelf met een Canon imagePROGRAF PRO-1000 printer.

Nieuw is de dronefotografie. Met een professionele DJI Mavic 3 pro,  worden haarscherpe foto's vanuit de lucht genomen. De drone is voorzien van drie camera's: een 4/3 CMOS Hasselblad 24mm  camera, een 1/1.3 CMOS Hasselblad 77mm camera en een 1/2 CMOS Hasselblad 166 mm camera . Als gecertificeerd dronepilot (A1/A3 en A2) worden opdrachten aanvaard in de drie noordelijke provincies. De opleiding gericht op het maken van foto's en video's met onbemande luchtvaartuigen is succesvol afgerond.  

We hebben je toestemming nodig om de vertalingen te laden

Om de inhoud van de website te vertalen gebruiken we een externe dienstverlener, die mogelijk gegevens over je activiteiten verzamelt. Lees het privacybeleid van de dienst en accepteer dit, om de vertalingen te bekijken.